Fred Patrone vill förändra genom mode och design (SWEDISH PRESS RELEASE)

Nu lanseras det svenska smyckesföretaget Fred Patrone i Skandinavien. Fred Patrone kombinerar vass design med hållbarhet där en del av vinsten går till välgörenhet.

Fred Patrone lanserar nu sin allra första smyckeskollektion The Statement Collection. Kollektionen som består av stilrena läderarmband har designats med ett starkt värdeladdat objekt, en patron – ett objekt de vill ta bort från sitt ursprungliga syfte för att göra om det till en symbol mot krig. De har skapat en kontroversiellt designad kollektion där de har inkorporerat en patron med stilren design.

Företaget grundades av Anni Cernea, nyligen hemkommen från New York där hon studerade på designuniversitet Pratt Institute. Med hjälp av entreprenören Henric Smolak, global säljchef på Strossle, som kommer agera styrelseordförande, samt livstilssbloggaren Linn Herbertsson har teamet kompletterats med ytterligare affärskompetens.

Målet för Fred Patrone var att starta ett nytt varumärke som kunde göra skillnad. Anni ville att företaget skulle ha ett inte endast ett kommersiellt värde, utan ett hållbart värde som bidrar till samhället. Företagets devis är att alla kan göra skillnad, även kommersiella modevarumärken.

En symbol mot krig.

Idén var att ta ett negativt laddat objekt, och göra om det till en accessoar där den istället blir harmlös och används som en symbol för något positivt. Vi vet alla vad patroner används till och Fred Patrone vill göra om patronen till en symbol för något positivt – för att man är emot krig och för fred. Varumärkesnamnet byggdes på denna idé. Fred är nämligen ingen person utan kommer från det svenska ordet fred och Patrone kommer från det svenska ordet patron.

Fred Patrone vill att armbanden från The Statement Collection ska skapa uppmärksamhet och därigenom förmedla ett budskap för fred:

– Mode är en stor och kreativ plattform som når ut till många, förklarar medgrundaren och designern Anni Cernea. Alla har makten att välja vad de ska köpa och ha på sig, vilket kan ha en stor påverkan på och kanske till och med förändra världen. Vi vill att man ska bära armbanden från vår Statement Collection för att de har en tuff och vass design samt för att förmedla ett viktigt budskap mot krig.

Hållbar modekonsumtion för fred

Att en del av vinsten skulle gå till välgörande ändamål var en viktig del av affärskonceptet, därför kommer 10 procent av vinsten från armbanden gå till välgörenhetsorganisationer som hjälper krigsdrabbade länder, exempelvis UNHCR och UNICEF.

– Vi tror att man kan förändra världen samtidigt som man säljer en kommersiell produkt och hoppas att fler företag kommer inspireras till att avsätta en del av vinsten till välgörenhet, säger Henric Smolak. Ingen kan göra allt, men alla kan göra något för att bidra till en bättre värld.

Lansering av premiärkollektion

Fred Patrone lanserar nu fyra armband i sin premiärkollektion som heter The Statement Collection. Armbanden är tillverkade i flätat läder och finns för både kvinnor och män:

 

Truce Silver – beiget nappaläder med en patron i rodiumpläterad mässing

Truce Gold – beiget nappaläder med en patron i guldpläterad (18 karat) mässing

Unarmed Silver – svart nappaläder med en patron i rodiumpläterad mässing

Unarmed Gold – svart nappaläder med en patron i guldpläterad (18 karat) mässing

För mer information om Fred Patrone, intervjuförfrågningar och högupplösta bilder, kontakta:

Anni Cernea: anni@fredpatrone.com, tel: 0700105105

Är du återförsäljare och intresserad av armbanden? Kontakta teamet på: info@fredpatrone.com, tel: 0735 03 81 09

Om Fred Patrone

Fred Patrone är ett svenskt varumärke och smyckes- och accessoarföretag som grundades 2016 av Anni Cernea. Företaget startades med en stark tro på att mode och design kan skapa förändring, med en vision om att skapa smycken och accessoarer med ett starkt budskap och ett hopp om att kunna förändra världen till det bättre. Därför skänks 10 procent av företagets vinst till välgörenhet med fokus på krigsdrabbade länder.

 

För mer information, besök www.fredpatrone.com